Citromos, tárkonyos pulykaleves

Elkészítés módja
1. A combot lebőrözzük, kicsontozzuk (mindezeket megspórolhatjuk, ha eleve kb. 70 deka combfilét vásárolunk hozzá), húsát 1-1,5 centis kockákra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon, közepes lángon kevergetve kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük A babérlevéllel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet
öntünk alá, és lefödve kb. 30 percig pároljuk.3. Ezalatt a répát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit egycentis kockákra vagy félkarikákra, az utóbbit szeletekre vagy cikkekre vágjuk. Mindkettőt a pulykához adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd kb. 1,2 liter vízzel fölöntjük.
4. Nagy lángon fölforraljuk, a zöldborsóval gazdagítjuk, 15-20 percig kis lángon főzzük. A tejszínt a liszttel, a citrom levével meg a mustárral jól összekeverjük, a levest ezzel sűrítjük. 2 percnyi főzés után a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. A Piros Arannyal „tüzesítjük”, ha kell utánasózzuk, borsozzuk.
Citromos, tárkonyos pulykaleves recepthez fűződő történet, jótanács
Pulyka helyett csirke felsőcomb filéből, malac- vagy borjúcombból illetve lapockából is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.