Pikáns póréhagymaleves

Elkészítés módja
1. A póréhagyma külső levelét lehúzzuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk. A vajat egy fazékban fölolvasztjuk, a pórét rádobjuk, kevergetve kissé megpároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük a liszttel meghintjük, pár percig pirítjuk, majd a húslevessel fölöntjük, kis lángon 15 percig főzzük.
2. A tűzről lehúzva a tejszínt belekeverjük, majd a tűzre visszatolva még néhány percig forraljuk.
3. Végül a citromlével pikánsra ízesítjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük és jól behűtjük.
Nagyon örülünk a visszaigazolásnak. Teljesen rendjén van, ha krémleves lett belőle, hiszen valójában az is.
A pirított zsemlekocka pedig kiváló levesbetét, jó döntés volt.
Hétvégén megfőztem, végül krémleves lett belőle pirított zsemlekockával. Nagyon kellemes íze volt!