Zöldséges vadgombócleves

Elkészítés módja
1. A fölengedett húst – miután az esetlegesen rajta maradt hártyákat lefejtettük róla – ledaráljuk, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlével, a tojással, a sóval és a borssal összegyúrjuk.
2. A lehéjazott vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon, kis lángon párolni kezdjük. A többi zöldséget megtisztítjuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a hagymára dobjuk. Nagy lángon pirítjuk 2-3 percig, azután a liszttel és a paprikával meghintjük. Kevergetve 1 percig sütjük, majd kb. 1,7 liter vízzel fölöntjük. Az ételízesítőt és a babot hozzáadjuk, nagy lángon fölforraljuk.
3. A húsos masszából 18 kis gombócot formálunk, a levesbe rakjuk. Kis lángon kb. 25 percig főzzük, végül a tárkonnyal fűszerezzük, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük.
Zöldséges vadgombócleves recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti, tejszínnel vagy tejföllel is dúsíthatja.Vad helyett darált sertés- vagy pulykacombból is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.