Zöldséges vadgombócleves

Zöldséges vadgombócleves  recept
Hozzávalók
•  50 dkg kicsontozott- fagyasztott- darálni való szarvas- őz vagy vaddisznóhús (lehet vegyesen is)
•  1 zsemle
•  1 tojás
•  1 csapott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 közepes vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  2 közepes petrezselyemgyökér
•  3 sárgarépa
•  1 kisebb karalábé
•  fél zeller
•  1 evőkanál finmliszt
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 evőkanál ételízesítő por
•  jó maréknyi fagyasztott zöldbab
•  1 kiskanál tárkonylevél
•  pár csepp tárkonyecet

Elkészítés módja

1. A fölengedett húst – miután az esetlegesen rajta maradt hártyákat lefejtettük róla – ledaráljuk, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlével, a tojással, a sóval és a borssal összegyúrjuk.

2. A lehéjazott vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon, kis lángon párolni kezdjük. A többi zöldséget megtisztítjuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a hagymára dobjuk. Nagy lángon pirítjuk 2-3 percig, azután a liszttel és a paprikával meghintjük. Kevergetve 1 percig sütjük, majd kb. 1,7 liter vízzel fölöntjük. Az ételízesítőt és a babot hozzáadjuk, nagy lángon fölforraljuk.

3. A húsos masszából 18 kis gombócot formálunk, a levesbe rakjuk. Kis lángon kb. 25 percig főzzük, végül a tárkonnyal fűszerezzük, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük.

Zöldséges vadgombócleves recepthez fűződő történet, jótanács

Aki szereti, tejszínnel vagy tejföllel is dúsíthatja.Vad helyett darált sertés- vagy pulykacombból is készíthetjük.

A leírásban szereplő Zöldséges vadgombócleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.