Egervidéki káposztaleves
Elkészítés módja
1. A szárított gombát kb. 1 órára annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi épp ellepi. A káposztát, ha túl savanyú, kissé kimossuk, és néhány vágással rövidebbre aprítjuk.
2. Egy lábasba tesszük, és kb. 2 liter vizet öntünk rá. Főzni kezdjük, közben belekarikázzuk a kolbászt, hozzáadjuk az átválogatott, megmosott rizst, és levével együtt a gombát is. Megsózzuk, ha forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefedjük. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, gyűrűire szedjük, a csípős paprikával, a tárkonnyal és a csomborral együtt a levesbe dobjuk, puhára főzzük.
3. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ha kihűlt, a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, utánaízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.