Erőleves fridatto módra

Erőleves fridatto módra recept
Hozzávalók
•  20-25 dkg durvára darált marhalapocka
•  1 tojásfehérje
•  1 kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  kb. 1 csapott evőkanál só
•  50 dkg marhacsont
•  20 dkg szárnyas aprólék
•  40 dkg vegyes leveszöldség
•  1 cikk kelkáposzta
•  1 kisebb gerezd fokhagyma
•  1 közepes vöröshagyma
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
•  1 mokkáskanál egész fekete bors
a tálaláshoz:
•  2 sós palacsinta
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A darált húst a kissé fölvert tojásfehérjével meg a paradicsompürével egy fazékban összedolgozzuk, majd kb. 2 liter hideg vízzel fölengedjük. Megsózzuk, a leforrázott csontot és az aprólékot hozzáadjuk, majd kevergetve (különben könnyen leég) fölforraljuk.

2. Ezután, mint a húslevest, bezöldségeljük és megfűszerezzük. Idényben 1-1 paradicsomot és paprikát is dobhatunk bele. Kis lángon, ügyelve arra, hogy csak gyöngyözve forrjon, bő 1,5 órán át főzzük. A tűzről levéve 10-15 percig pihentetjük, majd ritka szövésű gézvásznon vagy tiszta konyharuhán átszűrjük.

3. Tálaláskor megforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott palacsintát – ha ragaszkodunk az eredeti recepthez, akkor főtt spárgafejeket és zöldborsót is – belerakjuk, és fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

A leírásban szereplő Erőleves fridatto módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, erőleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.