Csilis-babos kukoricaleves
Elkészítés módja
1. A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze.
2. A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
4. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
5. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel vízzel, tejjel, és tejszínnel.
6. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt és összetört koriandert, a chili-karikákat, az ételízesítőt és főzzük kb. 10 percig.
7. Ezután öntsük a levesbe a chilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő).
Csilis-babos kukoricaleves recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.