Angazsabu leves (örmény recept)

Angazsabu leves (örmény recept) recept
Hozzávalók
•  60 dkg levescsont
•  30 dkg marhalapocka
•  2 sárgarépa
•  1 petrezselyemgyökér
•  kis darabka zeller
•  1 kis vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
• 
•  néhány szem fekete bors
•  2-3 tojássárgája
•  1 kis pohár (150 gramm) tejföl
a levesbetéthez (a húsos derelyéhez):
•  20 dkg finomliszt
•  3 tojás
• 
•  1 apró vöröshagyma
•  2-3 dkg zsír vagy
•  2 evőkanál olaj
•  őrölt fekete bors
•  majoránna
•  negyed csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A leforrázott csontból, a hússal és a megtisztított zöldségekkel, sóval ízesítve, egész borssal fűszerezve tartalmas húslevest főzünk. Amikor kész, leszűrjük.

2. Amíg a leves fő, a leves betétjéhez való lisztet egy tálba kimérjük. 1 kiskanálnyit kiveszünk belőle, félreteszünk. A tojásokat fölverjük, egy tojásnyit ebből is kiveszünk, és félretesszük. A többit a tálban lévő liszthez öntjük, csipetnyit megsózzuk, majd szükség szerint 1-2 kiskanál hideg vizet hozzáadva tésztát gyúrunk belőle. Letakarva pihentetjük.

3. A levesben főtt, kihűlt marhahúst ledaráljuk. A hagymát finomra vágjuk, a zsíron (olajon) kevergetve megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, kevergetve pár percig pirítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A félretett kiskanálnyi liszttel meghintjük, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, majd 2-3 evőkanálnyi levest öntünk rá. Éppen csak 1 percig forraljuk, azután a tűzről levéve belekeverjük a félretett tojás felét is.

4. A gyúrt tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon 2 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. Félbe- majd visszahajtjuk, így látjuk, hová halmozhatjuk a tölteléket. A húsos masszából kiskanállal apró – úgy kalkuláljunk, hogy 24 apró derelye legyen majd – halmokat rakunk a tészta egyik felére. A húsos massza körül a maradék tojással körbekenjük, a tészta másik felét ráhajtjuk, a tészták találkozásánál tenyerünk élével jól lenyomkodjuk. Derelyevágóval fölvágjuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.

5. A leveshez való tojássárgáját a tejföllel elhabarjuk, majd a leveshez öntjük, és kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, ne forraljuk föl. Utánaízesítjük, végül a forró derelyékre merjük.

A leírásban szereplő Angazsabu leves (örmény recept) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.