Kárpátaljai karácsonyi leves

Elkészítés módja
1. A szárított gombát 20-30 percre annyi langyos vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. Az orjacsontot és a 2,5-3 centis kockákra vágott dagadót forrásban lévő vízbe rakjuk 3-4 percre. Leszűrjük, leöblítjük, majd egy fazékban, annyi friss vízben, amennyi bőven ellepi (kb. 3,5 liter), föltesszük főni.
2. A káposztát néhány vágással rövidebbre aprítjuk, megkóstoljuk, ha túl savanyúnak találnánk, átmossuk. A levesalaphoz adjuk a megmosott árpagyönggyel együtt. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, előbbit félkarikákra, utóbbit elkaparva szintén belerakjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, levével együtt hozzátesszük a gombát is. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis rést hagyva lefödjük, és 1 órán át főzzük.
3. A kolbászt kétujjnyi darabokra vágjuk, a leveshez adjuk, további kb. 20 percig főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá, és meghinthetjük finomra vágott kaporral is.
Remek választás, nagyon szívesen.
Ez igen!Biztosan elkészítem,mert már halottam erről az ételről.Köszönöm.