Bojtárleves
Elkészítés módja
1. A lapockát felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymát is. A szalonnát a zsiradékon a hagymákkal együtt feltesszük egy fazékban a főzőlapra pirítani, majd a felkockázott húst is. A paprikát felaprítva tesszük bele.
2. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, az őrölt köménnyel megszórjuk. Amikor a hús kifehéredett, a pirospaprikával megszórjuk, és a paradicsom pürét is hozzá tesszük. Felöntjük vízzel, majd lefedve lassú hőfokon főzzük. A petrezselymet aprítva rakjuk a levesbe.
3. A tarhonyát, és a kockára vágott burgonyát félidőben tesszük a fazékba a leveshez, és mehet bele egy kocka húsleveskocka is. Én Maggi aromát használok. Készre főzzük, és tejföllel, vagy anélkül tálaljuk.
Bojtárleves recepthez fűződő történet, jótanács
A bojtárlevest tovább lehet gazdagítani kevés füstölt kolbásszal, és további zöldségekkel is mint például zeller, fehér zöldség, és tejföllel. Mi egészségi okból most nem tettünk bele tejfölt, de ti ne hagyjátok ki, mert az eredeti receptben van.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.