Lazac steak balzsamecet redukción, muzsdélyos salátával

Elkészítés módja
1. 5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olívaolajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek és a hűtőbe teszem.
2. A halszeleteket kiolvasztom, majd egy citrom levével, kevés sóval, bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.
3. Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl balzsamecet, és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb. harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.
4. Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm.
5. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát és szeletelt, mag nélküli csilit is teszek.
6. A hal akkor sült meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga.
7. Papírtörlőre szedve leitatom és melegen tálalom a balzsamecet redukción.
8. Tetejére kevés sót és friss borsot őrlök.
9. A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal és kevés tárkonyecettel öntöm le, valamint újhagyma karikákat vágok rá.
Lazac steak balzsamecet redukción, muzsdélyos salátával recepthez fűződő történet, jótanács
Két személy részére, romantikus, gyertyafényes vacsorának ajánlom!
Ez a finomság a Fiam kedvence lehet!:))
Csodás étel,és köszi a receptet,jó ötlet!
Köszönöm a biztató értékelést. Tényleg jól sikerült! Még nekem is ízlett!
Hát ettől az ínyencségtől tényleg beájul majd a párom (meg én is)! Nagyon étvágygerjesztő!