Pelyhes magos halvagdalt
Elkészítés módja
1. A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, a tűzről lehúzva, szorosan lefödve duzzadni-hűlni hagyjuk.
2. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
3. A masszából 10, jó féltenyérnyi pogácsát formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.
Pelyhes magos halvagdalt recepthez fűződő történet, jótanács
Tengeri hal helyett harcsából, fogasból vagy pontyból is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.