Karácsonyi halászlé
Elkészítés módja
1. A pontyot patkó alakúra felszeletelem, sózom és borsozom. Hűtőbe teszem felhasználásig.
2. A fazékba felteszem főni az apró halakat és a ponty fejét. Ízesítem sóval és borssal. Hozzáadom a közben felaprított vöröshagymát, 3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és a paradicsom konzervet.
3. 2-2,5 órán át lassú tűzön főzöm.
4. Amikor megfőtt, leszűröm, a halakat kiszálkázom, majd átpasszírozom egy tésztaszűrőn.
5. A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, teszek bele 1.5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket.
6. Pár percig főzöm és kész is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.