Paradicsomos, majonézes sült hal
Elkészítés módja
1. A paradicsomokat, miután szárukat kimetszettük, vékonyan fölszeleteljük, majd egy kisebb tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást (nem kell, hogy a paradicsom kitöltse az egész tálat, elég ha kb. egy kistányérnyi területet foglal el). A durvára vágott olajbogyóval megszórjuk, egy kevés citromhéjat reszelünk rá, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk.
2. A halfilét enyhén megsózzuk, megborsozzuk,a paradicsomos alapra fektetjük. A majonézt a parmezánnal és a citromlével összekeverjük, egyenletesen a halra halmozzuk. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 20 percig sütjük.
Paradicsomos, majonézes sült hal recepthez fűződő történet, jótanács
Hal helyett csirkemellfilét vagy sertéskarajt is süthetünk ugyanígy.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.