Fokhagymás busaszeletek
Elkészítés módja
1. A halszeleteket sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük és egy lapos edénybe fektetjük. Annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi, és letakarva, hűtőszekrényben minimum 2 órán át, de még jobb, ha egy éjszakán keresztül állni hagyjuk.
2. Másnap a szeleteket a tejből kiemeljük, és a nedvességet leitatjuk róluk. Mindkét oldalukat egy kevés olajjal megkenjük. Roston vagy grillsütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, félidőben a szeleteket óvatosan megforgatjuk. Köretnek burgonyapürét kínálunk hozzá.
Fokhagymás busaszeletek recepthez fűződő történet, jótanács
Busa helyett másféle halfilével is készíthetjük, például harcsa, fogas, pisztráng, ponty, tengeri hal.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.