Füstölt lazacos rizslepénykék
Elkészítés módja
1. A rizst az előírás szerint, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tasakokból kibontjuk, tálba töltjük, hűlni hagyjuk.
2. A konzervlazacot lecsöpögtetjük, majd a halhúst a rizshez adjuk, ha kell, kisebb falatokra tépkedjük. A tojással és a liszttel összedolgozzuk, a borssal és a metélőhagymával fűszerezzük.
3. Egy talkedli sütőt ( más néven tükörtojás sütőt) - miután a mélyedéseit olajjal kikentük - egy kicsit a tűzre teszünk, hogy előre megforrósodjon. Ezután a rizses halas masszából kb. bő 1 evőkanálnyit beletöltünk, elsimítjuk. Közepes lángon 2-3 percig sütjük, majd a kis lepénykéket megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, és tartármártás kíséretében azonnal asztalra adjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.