Halfilé magokban pirítva, salátával
Elkészítés módja
1. A főfogáshoz először a salátát készítjük el. A levelessaláta-keveréket egy tálba szórjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. A sót és a borsot az ecetben elkeverjük, majd az olajat is beledolgozzuk. A salátára öntjük, összeforgatjuk, tálalásig betesszük a hűtőszekrénybe.
2. A halat kissé lapjában 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Először a lisztbe, majd a tejföllel elhabart tojásba, végül a magkeverékbe forgatjuk. Az utóbbiba jól bele is nyomkodjuk, nehogy sütéskor leessen a halról.
3. Egy széles serpenyőben az olajat megforrósítjuk, majd a halat oldalanként 2,5-3 perc alatt megsütjük benne. Ha az olaj hideg, a hal elázik, a magok pedig leesnek róla. Ha túl forró, akkor viszont megég, nem sül át. Pontosan e két állapot között kell tehát a halat sütni, vagyis közepesen forró olajban. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy néhány szem magot az olajba szórunk, és ha sülni kezd, akkor jó. Ha kész, konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a salátát melléhalmozzuk.
Halfilé magokban pirítva, salátával recepthez fűződő történet, jótanács
Tengeri hal helyett másfélével is készíthetjük, legjobbak hozzá a szálkamentes filék, például a harcsa, az afrikai harcsa, a fogas.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.