Narancsos halragu
Elkészítés módja
1. A narancsok héját a fehér résszel együtt levágjuk, majd a hártyái mentén bevagdosva kifilézzük, és a narancsfiléket lábasba szórjuk. A hagymát meg a burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, majd a narancshoz adjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbevágva magjait kikaparjuk, húsát kis kockákra aprítjuk és ezt is lábasba töltjük, a rózsáira bontott karfiollal együtt, végül 1,2 liter hideg vízzel fölöntjük.
2. A narancshéjból 2-3 darabot, a babérlevelet, a borsot, a meghámozott gyömbért meg a sáfrányt beleszórjuk, fölforraljuk, majd kis lángon, néhányszor megkeverve kb. 35 percig főzzük
3. Közben a halfiléket megmossuk és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A haldarabokat, óvatosan a fővő raguhoz adjuk és még 8-10 perig főzzük. Közben a cherryvel ízesítjük.
4. Amíg a leves fő, elkészítjük a pirítóst. A bagettet fölszeleteljük, serpenyőben mindkét oldalát kissé megpirítjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot fölaprítjuk, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával meg az olívaolajjal összekeverjük. A fűszerkeveréket a megpirított baget szeletekre halmozzuk. Tálaláskor a ragut tálba merjük és a fűszeres bagettel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.