Harcsafilé főszakács kedvére

Harcsafilé főszakács kedvére recept
Hozzávalók
•  4 db. egyenként kb. 25 dkg-os afrikaiharcsa-vagy harcsafilé
•  1 csapott evőkanál só
•  1 nagy citrom reszelt héja
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 nagy csokor petrezselyem
•  4 evőkanál zsemlemorzsa
•  4 evőkanál főzőtejszín
•  8-12 vékony szelet (kb. 25 dkg) húsos szalonna (sliced bacon)
a körethez:
•  1.5 kg burgonya
•  0.5 kg vöröshagyma
•  5 dkg vaj
•  1 csapott evőkanál só
•  1 kiskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál apróra vágott kakukkfű (szárított is lehet)

Elkészítés módja

1. A körethez való burgonyát és hagymát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk, a vajjal, a sóval, a borssal meg a kakukkfűvel összekeverjük. Egyenletesen tepsibe vagy az előírás szerint beáztatott cseréptálba rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) lefedve (lefóliázva) kb. 50 percig sütjük. Közben többször belekeverünk.

2. A harcsafiléket bőrös oldalukkal lefelé vágódeszkára fektetjük. Elvékonyodó oldalánál a halhús és a bőr közé vágunk, így a bőr végét szabad kezünkkel leszoríthatjuk. A kést továbbra is kissé lapjában végighúzzuk a hal vastagabbik oldala felé. Ezzel a művelettel már le is fejtettük a filékről a bőrt.

3. Általában a vastagabbik oldalán marad benne szálka, ezt éles kiskéssel levágjuk. A biztonság kedvéért ujjainkkal tapogassuk körbe a filét, ha lenne még benne szálka, csipesszel kiszedhetjük.

4. Az így előkészített szeletek dundibb felét lapjában, hosszában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyforma vastag filéket kapjunk. A sóval – 1 mokkáskanálnyit félretéve – mindkét oldalukat behintjük, félretesszük. A jól megmosott citrom héját lereszeljük, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és a tejszínnel összedolgozzuk, a maradék sóval ízesítjük.

5. Egy csíkban a filék közepére halmozzuk, a halhúst mindkét oldalról ráhajtjuk. Ezután

mindegyiket 2 vagy 3 szalonnaszelettel körbetekerjük és a köretre fektetjük.

6. A sütőbe visszatolva, változatlan lánggal, de már fedetlenül további 20-25 percig sütjük. A halat felszeletelve tálaljuk, a hagymás burgonyával egyetemben.

Harcsafilé főszakács kedvére recepthez fűződő történet, jótanács

Harcsa helyett másféle szálka és bőr nélküli halfilével is készíthetjük, lehet például fogas, tengeri hal.

A leírásban szereplő Harcsafilé főszakács kedvére recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.