Kukoricás harcsacsíkok

Kukoricás harcsacsíkok recept
Hozzávalók
•  60 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikai harcsafilé
•  3 evőkanál olaj
• 
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors (lehet borskeverék is)
•  1 kis pohár (150 gramm) tejföl
•  2 dl sűrű főzőtejszín
•  1 kiskanál finomliszt
•  1 kis csokor petrezselyem
•  1 doboz (340 gramm) konzerv csemegekukorica

Elkészítés módja

1. A harcsafilét kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival), megborsozzuk.

2. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük. A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.

3. A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig fűzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne. Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Kukoricás harcsacsíkok recepthez fűződő történet, jótanács

Petrezselyem helyett apróra vágott metélőhagymával vagy kaporral is fűszerezhetjük. Hal helyett csirkemellfiléből, sertésszűzből vagy érlelt bélszínből is ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Kukoricás harcsacsíkok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.