Harcsa, ahogy a füstölőmester készíti

Elkészítés módja
1. A harcsafilét kissé lapjában 8 szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, a lisztben megforgatjuk. Egy széles serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, majd a halat oldalanként 2-3 perc alatt színesre sütjük rajta. Szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, tűzálló tálba vagy tepsibe átrakjuk.
2. A füstölt pisztrángról lefejtjük a filéket, és bőrüket is lehúzzuk. Kisebb darabokra tördelve a halszeleteken elosztjuk. Tetejüket a reszelt füstölt sajttal megszórjuk. Forró sütőben vagy grillsütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Gombával töltött burgonyával tálaljuk.
3. Utóbbi úgy készül, hogy a héjában főtt burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, belsejüket kiskanállal kivájjuk. A gombát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A hagymát serpenyőben, az olvasztott vajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk, a gombát és a petrezselymet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk majd zsírjára sütjük. A tűzről lehúzva a tojást is beledolgozzuk. A kivájt burgonyákat ezzel a gombás masszával megtöltjük, tetejüket tejföllel meglocsoljuk. Erre reszelt sajtot szórunk, majd a hal mellett, a forró sütőben vagy grillsütőben 6-8 perc alatt megsütjük.
Harcsa, ahogy a füstölőmester készíti recepthez fűződő történet, jótanács
Harcsa helyett tengeri halfiléből, fogasból vagy pontyból is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.