Afrikai harcsa brassói módra

Elkészítés módja
1. A halat a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, a sóval és a csípős paprikával összekeverve félretesszük.
2. A burgonya sütéséhez való olajat fölforrósítjuk, majd a krumplit belerakjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
3. Egy széles serpenyőben 5-6 evőkanál olajat fél percig forrósítunk, a halat rárakjuk. Rázogatva, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk, azután a présen áttört fokhagymát hozzáadjuk. Még 1 percig pirítjuk, és már kész is.
4. Tálaláskor a sült krumplit lecsöpögtetjük, az ételízesítővel fűszerezve összerázzuk, majd tányérokra halmozzuk. A lecsöpögtetett sült halat rárakjuk, és azonnal tálaljuk. Fejes-vagy paradicsomsaláta, esetleg savanyúság illik hozzá.
Afrikai harcsa brassói módra recepthez fűződő történet, jótanács
Másféle szálkamentes halból is készülhet, például fogasból, tengeri halból.
Ön kiválóan főz Zsuzsa, ezt a receptjei tanúsítják, hogyne menne.
Hát ez szuper!Kipróbálom,talán nekem is menni fog.