Hortobágyi harcsás palacsinta

Hortobágyi harcsás palacsinta recept
Hozzávalók
•  70 dkg szálka és bőr nélküli harcsafilé (afrikai harcsa is lehet)
•  1 nagy vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  1-1 zöldpaprika és paradicsom
•  2 gerezd fokhagyma
•  fél mokkáskanál őrölt köménymag
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany
•  2 dl tejföl
•  1 evőkanál finomliszt
•  12 darab hagyományos de cukor nélküli palacsinta
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A harcsafilét egy kicsit megsimogatjuk, így érezhetjük, hogy maradt-e benne szálka, mert akkor azt gyorsan kiszedjük belőle. Ezután a halhúst 2 centis kockákra vágjuk.

2. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Egy lábasban, az olajon (lehet apróra vágott és kisütött szalonna zsírján is) a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. A fölaprított paprikát és paradicsomot beleszórjuk, a zúzott fokhagymával, a köménymaggal (eredetileg se fokhagyma, se kömény nem kerül bele, de ezekkel ízesebb), a sóval és a paprikakrémmel ízesítjük. Kb. 4 deci vizet öntünk rá, majd lefödve, kis lángon kb. fél órán át főzzük.

3. Ezt a finom pörköltalapot azután egy lábasba szűrjük. Egy kicsit át is törhetjük, fölforraljuk. A halkockákat belerakjuk, 6-7 perc alatt puhára főzzük-pároljuk.

4. Ezután tejfölös habarással sűrítjük. Ehhez a tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a „harcsapörkölthöz” öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel, még jobb, ha tejszínnel hígítjuk.

5. Ezt a finom halpaprikást leszűrjük, majd amikor már kissé kihűlt, a halhúst apróra vágjuk. Mindegyik palacsinta közepére kb. 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, négyszögre hatjuk, és sorban egymás mellé kivajazott tűzálló tálba rakjuk. A paprikás mártást a palacsintákra öntjük, és csak annyi időre toljuk előmelegített sütőbe, hogy jól megforrósodjon. Vigyázzunk, nehogy megpiruljon vagy kiszáradjon. Tálaláskor tejföllel is díszíthetjük.

A leírásban szereplő Hortobágyi harcsás palacsinta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.