Ropogósra sütött ponty ress lecsóval, kukoricalepényen

Ropogósra sütött ponty  ress lecsóval, kukoricalepényen recept
Hozzávalók
•  60-70 dkg pontyfilé
• 
•  2-2 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
•  fél kiskanál pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a sütéshez:
•  bő olaj
a lecsóhoz:
•  1 vöröshagyma
•  3 tévépaprika
•  3 kemény paradicsom
•  5 dkg főtt füstölt császárszalonna
•  2 evőkanál olaj
•  fél kiskanál só
•  fél kiskanál pirospaprika
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
a kukoricalepényhez:
•  2 tojás
•  fél kiskanál
• 
•  1 csokor petrezselyem
•  1 gerezd zúzott
•  fokhagyma
•  1 doboz (340 gramm) csemegekukorica
•  kb.4 evőkanál finomliszt
a sütéshez:
•  2-3 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A halfiléket lebőrözzük (megnyúzzuk), 4 egyforma szeletre vágjuk. A filéket megtapogatjuk, ha maradt volna benne nagyobb szálka, azt halcsipesszel vagy fogóval kihúzzuk. Ezután a szeleteket volt bőrös oldaluk irányában nagyon sűrűn, vékonyan bevágjuk, beirdaljuk. Kb. 1 kiskanál sóval meghintjük. A lisztet a pirospaprikával és a borssal összekeverjük, majd a halszeleteket beleforgatjuk. Csak közvetlen tálalás előtt sütjük majd meg, addig félrerakjuk.

2. A kukoricalepényhez a tojásokat egy tálban a sóval, a finomra vágott petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával felverjük. A konzervkukoricát levével együtt hozzáadjuk, majd belekeverjük a lisztet. Az olaj negyedét egy teflonserpenyőben kissé megforrósítjuk, a massza negyedét belerakjuk, kisujjnyi vastagra ellapítjuk. Közepes lángon kb. 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.

3. A lecsóhoz a hagymát 1 centis, a kicsumázott paprikát és a szárától megfosztott paradicsomot 2 centis kockákra vágjuk. A szalonnát kis kockákra aprítjuk, és egy nagy serpenyőben, a megforrósított olajon fél perc alatt kissé megkapatjuk. A hagymát meg a paprikát rárakjuk, és rázogatva nagy lángon 2-3 percig pirítjuk. Ekkor enyhén megsózzuk, megpaprikázzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük, és rádobjuk a paradicsomot is. Még 2-3 percig pirítjuk, de fontos, hogy az összes zöldség ress, azaz kissé roppanós maradjon.

4. Amíg a lecsó készül, a halat egy másik serpenyőben, bő, forró olajban oldalanként kb. 4 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

5. Tálaláskor a kukoricalepényeket ha kell, kissé megforrósítjuk, tányérra rakjuk, a ress lecsót ráhalmozzuk, végül a sült pontyot ráfektetjük.

A leírásban szereplő Ropogósra sütött ponty ress lecsóval, kukoricalepényen recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó, ponty, lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.