Makói halpaprikás

Makói halpaprikás recept
Hozzávalók
•  60 dkg pontyfilé
•  2 kiskanál só
•  5 evőkanál finomliszt
•  1.5 evőkanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  8 evőkanál olaj
•  1 vöröshagyma
•  20 dkg csiperkegomba
•  2-2 zöldpaprika és paradicsom
•  15 dkg finom csípős kolbász (makói)
•  1 kiskanál lestyánlevél
•  1 mokkáskanál Erős Pista
•  2 dl tejföl vagy főzőtejszín

Elkészítés módja

1. A pontyfilé bőrét lefejtjük, majd a halhúst 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután sűrűn bevagdossuk, vagyis húsát 2-3 milliméterenként mélyen beirdaljuk. 1 kiskanál sóval ízesítjük. 4 evőkanál lisztet fél evőkanál pirospaprikával és a borssal összekeverünk, majd az előkészített halszeleteket megforgatjuk benne. 4 evőkanál olajban oldalanként kb. 4 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetve félretesszük.

2. A hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük. A gombát vékony cikkekre, az utóbbiakat 2 centis kockákra vágjuk. A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, fölkarikázzuk.

3. Egy széles lábasban vagy serpenyőben 4 evőkanál olajat megforrósítunk, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Először a gombát és a paprikát adjuk hozzá, majd pár percnyi pirítás után a paradicsomot és a kolbászt is. 1-2 percig pirítjuk, azután 1 evőkanálnyi pirospaprikával meghintjük.

4. Elkeverjük, a fölaprított lestyánnal és a darált csípős paprikával fűszerezzük, 1 kiskanál sóval ízesítjük. 1 deci vizet öntünk rá. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel simára keverjük, a lecsós kolbászos alaphoz öntjük, 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Végül az elősütött halszeleteket rárakjuk, lefedjük, 3-4 perc alatt megforrósítjuk. Pörcös túrós csuszával tálaljuk.

Makói halpaprikás recepthez fűződő történet, jótanács

Ponty helyett más, lehetőleg szálkamentes halból, például harcsából, pisztrángból, fogasból, sőt. tengeri halból is készíthetjük.

A leírásban szereplő Makói halpaprikás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.