Fish and chips (sült hal sült krumplival)

Elkészítés módja
1. A halat inkább vékony mint vastag, kb. 5 dekás kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, esetleg meg is borsozhatjuk.
2. A tojást tálban kissé felverjük, csipetnyit sózzuk, majd a liszttel és a vízzel, beleszórva a sütőport is, sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.
3. A halszeleteket ebben a sűrű masszában megforgatjuk, majd bő, forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, tányérokra rakjuk. Ezután akár pár csepp ecettel locsoljuk meg, akár aiolit (fokhagymás majonéz) kínálunk hozzá, nagy adag sült hasábkrumplit halmozunk mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.