Gombás halászlé

Gombás halászlé recept
Hozzávalók
•  1.5 kg konyhakész ponty
•  50 dkg halbelsőség
•  50 dkg vöröshagyma
•  4-5 db szárított erős paprika
• 
•  1 púpozott evőkanál pirospaprika
•  őrölt fekete bors
•  25 dkg csiperkegomba

Elkészítés módja

1. A halat megtisztítjuk, a fejéből a méregfogat eltávolítjuk. A törzsét jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk,6 szeletet félreteszünk belőle a halászléhez, a többit feldaraboljuk.

2. A hal fejét, farkát, a darabolt halhúst és a belsőséget egy edénybe tesszük, kb.3 liter vízzel felöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk. Erős paprikával tüzesítjük. Kezdésnek egy csapott kanál sót szórunk bele, kis rést hagyva lefedjük, kb. 1,5 órán át főzzük.

3. Ezután áttörjük, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk, majd újra a tűzre rakjuk. Amint felforr, a tüzet egy kicsit mérsékeljük alatta, majd a pirospaprikával megszórjuk, enyhén megborsozzuk, a felszeletelt gombát beledobjuk. 5 perc elteltével hozzáadjuk a pontypatkókat, és kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ha kész és szükséges, akkor utánaízesítjük.

A leírásban szereplő Gombás halászlé recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (halászlé) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.