Gombás halászlé
Elkészítés módja
1. A halat megtisztítjuk, a fejéből a méregfogat eltávolítjuk. A törzsét jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk,6 szeletet félreteszünk belőle a halászléhez, a többit feldaraboljuk.
2. A hal fejét, farkát, a darabolt halhúst és a belsőséget egy edénybe tesszük, kb.3 liter vízzel felöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk. Erős paprikával tüzesítjük. Kezdésnek egy csapott kanál sót szórunk bele, kis rést hagyva lefedjük, kb. 1,5 órán át főzzük.
3. Ezután áttörjük, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk, majd újra a tűzre rakjuk. Amint felforr, a tüzet egy kicsit mérsékeljük alatta, majd a pirospaprikával megszórjuk, enyhén megborsozzuk, a felszeletelt gombát beledobjuk. 5 perc elteltével hozzáadjuk a pontypatkókat, és kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ha kész és szükséges, akkor utánaízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.