Fokhagymás margarinnal töltött, rántott haltekercs

Fokhagymás margarinnal töltött, rántott haltekercs recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os szálka és bőr nélküli halfilé
•  (afrikai harcsa- harcsa- fogas- tengeri hal)
• 
•  10 dkg sütőmargarin (vaj is lehet)
•  3-4 gerezd fokhagyma
•  1 kis csokor petrezselyem
•  10 dkg finomliszt
•  2-3 tojás
•  12-15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
a tálaláshoz: kész kapormártás

Elkészítés módja

1. A halat kissé leöblítjük, leszárogatjuk, majd vágódeszkára fektetjük. Ahol vastagabb, lapjában bevágjuk és kihajtjuk, enyhén kiverjük. Akkor jó, ha egyforma vastagságú, téglalap alakú szelet lesz belőle. Besózva félrerakjuk.

2. A puha (szoba hőmérsékletű) margarint kis fakanállal kikeverjük, enyhén megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A halra kenjük, amit ezután föltekerünk, majd végeit fogvájóval rögzítjük, nehogy a töltelék kifolyjon. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, de az utolsó kettőben újra meghempergethetjük, mert a dupla bunda szintén segít, hogy a margarin ne folyjon ki belőle.

3. Közepesen forró, bő olajban 7-8 perc alatt megsütjük, majd papírtörlőre szedve a felesleges olajat leitatjuk róla. Tejszínes kapormártással körülöntve kínáljuk.

A leírásban szereplő Fokhagymás margarinnal töltött, rántott haltekercs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.