Fokhagymás margarinnal töltött, rántott haltekercs
Elkészítés módja
1. A halat kissé leöblítjük, leszárogatjuk, majd vágódeszkára fektetjük. Ahol vastagabb, lapjában bevágjuk és kihajtjuk, enyhén kiverjük. Akkor jó, ha egyforma vastagságú, téglalap alakú szelet lesz belőle. Besózva félrerakjuk.
2. A puha (szoba hőmérsékletű) margarint kis fakanállal kikeverjük, enyhén megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A halra kenjük, amit ezután föltekerünk, majd végeit fogvájóval rögzítjük, nehogy a töltelék kifolyjon. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, de az utolsó kettőben újra meghempergethetjük, mert a dupla bunda szintén segít, hogy a margarin ne folyjon ki belőle.
3. Közepesen forró, bő olajban 7-8 perc alatt megsütjük, majd papírtörlőre szedve a felesleges olajat leitatjuk róla. Tejszínes kapormártással körülöntve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.