Pontypörkölt
Elkészítés módja
1. A pontypatkókat körös-körül besózzuk, félrerakjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasba szórjuk, az olajat ráöntve zsírját kisütjük. A hagymát finomra vágjuk, a pörcösödő szalonnára rakjuk, kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikát hozzákeverjük, és kb. 4 deci vízzel fölöntjük. Az apróra vágott paprikával, paradicsommal (ennek a héját előtte lehúzhatjuk) és a csípős paprikával ízesítjük. Fél kiskanál sót szórunk bele, kis rést hagyva lefödjük, és így főzzük közepes lángon kb. 30 percig.
2. Az ízes pörköltalapot merülő-mixerrel pürésítjük, de nem feltétlen kell teljesen pépesíteni. A besózott pontyot belerakjuk, és lefödve, kis lángon, a lábast többször megrázva 15-20 percig pároljuk; közben ha kell, elfövő levét pótoljuk. Ha kell, utánaízesítjük.
3. Puha kenyérrel tálaljuk, de kínálhatunk hozzá köretnek kapros túrógombócot vagy pörcös túrós csuszát is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.