Vajhalfilé túrótortában tálalt vargányaraguval

Vajhalfilé  túrótortában tálalt vargányaraguval recept
Hozzávalók
•  8 szelet (80 dkg) vajhalfilé
• 
•  frissen őrölt színes borskeverék
•  3 dkg vaj
•  2 evőkanál olaj
•  pár csepp citromlé
a gombaraguhoz:
•  1 apró vöröshagyma
•  20 dkg vargányagomba (fagyasztott is lehet)
•  3 dkg vaj
•  2 evőkanál olaj
• 
•  frissen őrölt fekete bors
•  fél csokor petrezselyem
•  0.5 dl fehérbor
a túrótortához (8 személyre):
•  10 dkg búzadara
•  4 dl víz vagy tej
• 
•  őrölt fekete bors
•  5 dkg vaj
•  12.5 dkg tehéntúró
•  1 gerezd fokhagyma
•  2 tojás
a díszítéshez:
•  kaporlevél
•  méz
•  balzsamecet

Elkészítés módja

1. A halat megsózzuk, megborsozzuk, és tálalásig félrerakjuk, mert elég az utolsó percekben megsütni.

2. A túrótortához a búzadarát a forrásban lévő vízbe (tejbe) szórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve a fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, a darát így, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni teljesen. A puha (szobahőmérsékletű) vajat az áttört túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha kukoricadarát is. A zúzott fokhagymával fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. A Tojássárgáját belekeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Egy kikent 8 személyes Zila-formába simítjuk, és előmelegített sütőben, jó közepes lánggal kb. 25 perc alatt megsütjük.

3. Ez pontosan elég idő arra, hogy elkészítsük a gombaragut. Ehhez a hagymát és a gombát megtisztítjuk, előbbit finomra, utóbbit közepes kockákra vágjuk. A vaj és olaj keverékében a hagymát megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a gombát, és nagy lángon 8-10 perc alatt megpirítjuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Az utolsó percben a borral ízesítjük, 1 percig forraljuk.

4. A megfűszerezett halat a vaj és az olaj keverékében, egy nagy serpenyőben oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük. A tűzről levéve pár csepp citromlével meglocsoljuk.

5. Következik a tálalás: A kukoricás túrótortát a jelölések mentén cikkekre vágjuk, és személyenként egyet tányérra teszünk. A forró gombaragut az üregébe kanalazzuk. A sült halat melléfektetjük. kaporlevéllel díszítjük, és mézes balzsamecettel körbelocsoljuk (mézet balzsamecettel addig forralunk, míg sűrű szósz nem lesz belőle, majd hűlni hagyjuk).

A leírásban szereplő Vajhalfilé túrótortában tálalt vargányaraguval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, túrótorta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.