Öt fűszeres kínai harcsa
Elkészítés módja
1. Az afrikai harcsát megmossuk, majd sűrűn beirdaljuk és szárazra törölgetjük.
2. A fűszereket összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a halszeleteket úgy, hogy a keverékből a vágásokba is jusson. Éjszakára a hűtőbe tesszük egy légmentes dobozba, hogy a hal jól átvehesse a finom fűszerek zamatát.
3. Másnap egy serpenyőbe öntjük a szójaszószokat és a már felaprított gyömbér egy részét. A hagymák zöld szárát csíkokra vágjuk, összekeverjük az alaplével és a barna cukorral, majd hozzáadjuk a serpenyő tartalmához.
4. A halak kerülnek bele utoljára a serpenyőbe, amiket 6-8 percig párolunk a lében. A maradék új hagymát csíkokra vágjuk. A maradék gyömbérből egy keveset vágunk, majd a megmosott petrezselyem vagy koriander zöld leveleit készítjük el.
5. Ezt követően kiemeljük a halat egy tányérra, majd kevés párolás mellett besűrítjük a szószt.
6. A halat leöntjük a szósszal, megszórjuk szezámmaggal, rátesszük a csíkokra vágott újhagymát és gyömbért, megszórjuk a zölddel, és már lehet is fogyasztani!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.