Töltött heringkarikák hagymás gyümölcsös répasalátával
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, és olyan vékony karikákra vágjuk, amilyenre csak tudjuk. Gyűrűire szedjük, fél kiskanál sóval összeforgatjuk, félrerakjuk. A répát és az almát meghámozzuk, majd miután az almát kettévágva kicsumáztuk, mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az ananászt apró kockákra vágjuk, majd egy tálban a répával, almával, a besózott hagymával összekeverjük. A citrom kifacsart levével és a cukorral ízesítjük. Egy nagy tálon szétterítjük.
2. A paradicsomokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Ezután a szemeket félbevágjuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat 1 centis kockákra vágjuk. A majonézt a ketchuppal ízesítjük, a paradicsomkockákat belekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük.
3. A heringfiléket lecsöpögtetjük, és gyűrű alakúra formáljuk, a salátára állítgatjuk. Ha nem tartaná meg a formáját, fogvájóval is megtűzzük. A majonézes paradicsomot az üregükbe púpozzuk. Folpackkal letakarjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen. Forró pirítóssal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.