Tengeri halfilé juhtúrós tejfölben sütve

Tengeri halfilé juhtúrós tejfölben sütve recept
Hozzávalók
•  80 dkg szálka és bőr nélküli tengeri halfilé (fagyasztott is lehet)
• 
•  1-1 mokkáskanál tárkony és bazsalikom
•  4 evőkanál olaj (olíva is lehet)
•  20 dkg nem túl sós juhtúró
•  4 dl tejföl
•  2 tojás
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  15 dkg reszelt füstölt és edami (trappista is jó) sajt vegyesen
•  8 közepes gombafej
•  1 mokkáskanál grillfűszerkeverék

Elkészítés módja

1. A halat – ha fagyasztott, szobahőmérsékleten előtte fölengedjük – 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre vágjuk, kissé megsózzuk – csínján bánjunk vele, mert a később rákerülő juhtúró is sós! –, a zöld fűszerekkel megszórjuk. Egy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, a halszeleteket oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük benne. Közepes tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk.

2. A juhtúrót villával összetörjük, majd a tejföllel és a tojással krémesre keverjük. Megborsozzuk, a kétféle reszelt sajtot hozzáadjuk. Egyenletesen a halra kenjük.

3. A gombafejeket megtisztítjuk, belsejüket a fűszerkeverékkel megszórjuk. A halra rakjuk, alufóliával az egészet lefedjük. Közepesen forró sütőben (kb. 190 °C) 15-20 percig sütjük. A sütés vége felé a fóliát levesszük, hogy az étel teteje szép pirosasra süljön. Pirított barna kenyérrel tálaljuk.

A leírásban szereplő Tengeri halfilé juhtúrós tejfölben sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.