Tengeri halfilé juhtúrós tejfölben sütve
Elkészítés módja
1. A halat – ha fagyasztott, szobahőmérsékleten előtte fölengedjük – 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre vágjuk, kissé megsózzuk – csínján bánjunk vele, mert a később rákerülő juhtúró is sós! –, a zöld fűszerekkel megszórjuk. Egy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, a halszeleteket oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük benne. Közepes tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk.
2. A juhtúrót villával összetörjük, majd a tejföllel és a tojással krémesre keverjük. Megborsozzuk, a kétféle reszelt sajtot hozzáadjuk. Egyenletesen a halra kenjük.
3. A gombafejeket megtisztítjuk, belsejüket a fűszerkeverékkel megszórjuk. A halra rakjuk, alufóliával az egészet lefedjük. Közepesen forró sütőben (kb. 190 °C) 15-20 percig sütjük. A sütés vége felé a fóliát levesszük, hogy az étel teteje szép pirosasra süljön. Pirított barna kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.