Roston sült harcsa tejszínes, vargányás káposztával
Elkészítés módja
1. A harcsafilét kissé lapjában 4 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük. Ha pulykamellet készítünk, akkor azt a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, ezután klopfoljuk ki. Bármelyiket is készítettük elő, egy tálba rakjuk, annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi - ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is folyjon a tejből, és letakarva hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.
2. A gombát megtisztítjuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük. Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, és a gombát kb. 5 perc alatt nagy lángon keverve-rázogatva megpirítjuk benne. Szűrőlapáttal kiemeljük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a vargánya ízes olajában kevergetve 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ha hagymakrémekkel főzzük, azokat elég csak kb. fél percig pirítani.
3. A káposztát megkóstoljuk, és ha túl sósnak vagy savanyúnak találnánk, kissé átmossuk. Lecsöpögtetve néhány vágással rövidebbre aprítjuk, a hagymás olajra rakjuk. Közepes lángon, többször megkeverve addig pirítjuk, pároljuk, míg roppanósra megpuhul. Ez kb. fél óra, a vége felé a fölaprított kakukkfűvel fűszerezzük, kissé megborsozzuk, ha kell megsózzuk. Előfordulhat, hogy közben néhány evőkanálnyi vizet is kell önteni rá, nehogy odakapjon, de a végére mindenképpen hagyjuk hogy zsírjára süljön, ne legyen leveses. A pirított vargányát hozzákeverjük, a tejszínt ráöntjük, 2-3 percig forraljuk.
4. Mielőtt a káposzta megpuhulna, a húst vagy a halat a tejtől lecsöpögtetjük, teljesen leszárogatjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a vaj és az olaj keverékében oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük.
6. Tálaláskor a vargányás káposztát tányérra halmozzuk, és a sült halat vagy pulykát lecsöpögtetve rátesszük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.