Olívás töltött hal paradicsommártásban

Olívás töltött hal paradicsommártásban recept
Hozzávalók
•  8 friss vagy fagyasztott tengeri halfilé (egyenként kb. 12 dkg)
•  1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
•  6 evőkanál olaj (lehetőleg olíva)
•  1 egész + 1 csapott kiskanál só
•  1 egész + fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  8 olajos szardínia (konzerv)
•  2 dkg vaj
•  1 vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  25 dkg csiperkegomba
•  5 evőkanál (kb. 25 dkg) sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  2-2 dl fehérbor és víz
•  1-1 mokkáskanál kakukkfű és bazsalikom
•  1 dl 100%-os fűszerezett paradicsomlé
•  6-8 dkg paprikával töltött olajbogyó
•  1 mokkáskanál kristálycukor

Elkészítés módja

1. A halszeleteket, ha fagyasztottak, akkor szobahőmér-sékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük és egymás mellé fektetjük. Zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk. 1 kiskanál sóval meg1 mokkáskanál borssal meghintjük.

2. Hosszában mindegyikre egy lecsöpögtetett szardíniát fektetünk, és továbbra is hosszában szorosan föltekerjük, ha kell, fogvájóval összetűzzük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk.

3. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a maradék olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, cikkekre vágott gombát megpirítjuk rajta. 1 kiskanál sóval meg fél mokkáskanál borssal ízesítjük, a paradicsompürét belekeverjük, a fehérborral föl-öntjük. A kakukkfűvel és a bazsalikommal fűszerezzük.

4. A 2 deci vízzel a paradicsompürés dobozokat kiöblítjük, ezt is a gombához öntjük a paradicsomlével együtt. 1-2 percig kevergetve forraljuk és a fölszeletelt olajbogyót beleszórjuk, a cukorral ízesítjük.

5. A haltekercsekre öntjük, végül sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Közben többször belekeverünk.

Olívás töltött hal paradicsommártásban recepthez fűződő történet, jótanács

Másféle szálka és bőr nélküli halfiléből is készíthetjük, például harcsából, pisztrángból, fogasból. A lényeg csak az, hogy a filék laposak legyenek, mert csak így lehet megtölteni és föltekerni őket.

A leírásban szereplő Olívás töltött hal paradicsommártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.