Olívás töltött hal paradicsommártásban
Elkészítés módja
1. A halszeleteket, ha fagyasztottak, akkor szobahőmér-sékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük és egymás mellé fektetjük. Zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk. 1 kiskanál sóval meg1 mokkáskanál borssal meghintjük.
2. Hosszában mindegyikre egy lecsöpögtetett szardíniát fektetünk, és továbbra is hosszában szorosan föltekerjük, ha kell, fogvájóval összetűzzük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a maradék olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, cikkekre vágott gombát megpirítjuk rajta. 1 kiskanál sóval meg fél mokkáskanál borssal ízesítjük, a paradicsompürét belekeverjük, a fehérborral föl-öntjük. A kakukkfűvel és a bazsalikommal fűszerezzük.
4. A 2 deci vízzel a paradicsompürés dobozokat kiöblítjük, ezt is a gombához öntjük a paradicsomlével együtt. 1-2 percig kevergetve forraljuk és a fölszeletelt olajbogyót beleszórjuk, a cukorral ízesítjük.
5. A haltekercsekre öntjük, végül sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Közben többször belekeverünk.
Olívás töltött hal paradicsommártásban recepthez fűződő történet, jótanács
Másféle szálka és bőr nélküli halfiléből is készíthetjük, például harcsából, pisztrángból, fogasból. A lényeg csak az, hogy a filék laposak legyenek, mert csak így lehet megtölteni és föltekerni őket.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.