Ponty sajttal sütve

Elkészítés módja
1. A megmosott pontyfilét éles késsel egymásra merőlegesen egészen a bőréig beirdaljuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a bőrös felével felfelé, megszórjuk a reszelt sajttal és 180°C-os sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
2. Közben a körethez, a meghámozott kockákra vágott burgonyát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az aprított petrezselymet a forró vajon megfuttatjuk a főtt burgonyára öntjük és lazán összeforgatjuk.
3. Tálaláskor a petrezselymes burgonyát tálba halmozzuk és ráfektetjük a sajtos pontyot. Forrón kínáljuk.
Köszönjük Edit a dicséretet, bizony a hal nagyon egészséges táplálék, sokkal többet kellene belőle fogyasztanunk.
Ez ám a kaja!
Egészséges!
Minden héten eszünk halat.
Gyönyörű a fotó róla.
Tegnap este süllőt vacsiztunk.
Imádjuk a halat.
Köszönöm a receptet is.