Töltött fogas vincellér módra

Töltött fogas vincellér módra recept
Hozzávalók
•  70 dkg szálka és bőr nélküli fogasfilé
• 
•  őrölt fehér bors
•  reszelt szerecsendió
•  25-30 dkg tisztított rákhús
•  1 tojás
•  3-4 dl száraz fehérbor
•  1 citrom
•  12 dkg vaj
•  2 evőkanál (5 dkg) finomliszt
•  2.5 dl főzőtejszín
•  5 dkg gyöngyhagyma (konzerv is lehet)
•  8-10 dkg csiperkegomba
•  fél csokor kapor
•  30 dkg mag nélküli szőlő

Elkészítés módja

1. A fogasfilét lapjában egyenlő vastagságúra vágjuk, azaz a vastagabb részét bevágjuk és kihajtjuk. Ezután egyenletes, téglalap alakúra kissé kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

2. A rákhúst durvára vágjuk, a tojással összedolgozzuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, de tehetünk bele pár csepp konyakot is. A filékbe töltjük, föltekerjük. Megvizezett celofánba csomagoljuk. Megnézzük, melyik az a tepsi vagy tűzálló tál, amibe a haltekercsek a lehető legszorosabban beleférnek. A bort beleöntjük, és tűzre téve addig melegítjük, míg gyöngyözve forrni nem kezd. A citromlével ízesítjük, a haltekercseket belefektetjük – ha a bor nem lepné el teljesen, akkor még bort vagy vizet öntünk rá –, és kb.20 percig pároljuk. Ha egy nagy tekercset készítettünk, mert olyan nagy volt a filénk, akkor annak 10-12 perccel több párolás kell. Lecsöpögtetve kiemeljük. Főzőlevét további 4-5 perc alatt a felére beforraljuk.

3. Kb. 5 deka vajat egy serpenyőben fölolvasztunk, majd a liszttel világos rántást készítünk belőle. A tejszínt ráöntjük, kevergetve mártás sűrűségűre főzzük úgy, hogy közben a hal párolólevéből is szűrünk hozzá kb. 2,5 decinyit. 3 deka vajon a gyöngyhagymát és a kockákra vágott gombát kevergetve megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval és fölaprított kaporral fűszerezzük. A boros mártáshoz adjuk, pár percig együtt főzzük, végül szőrszitán áttörjük.

4. A töltött halat kicsomagoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a mártással körülöntjük. A maradék vajon megforrósított szőlővel és szépen megformált vajas burgonyával körítjük.

Töltött fogas vincellér módra recepthez fűződő történet, jótanács

Az étel takarékosabb változatban is elkészíthető, ehhez fogas helyett bőr és szálka nélküli pangasius filét (cápaharcsafilét), rákhús helyett rákrudacskát (halból készült rákízesítésű rudacskát) vásároljunk.

A leírásban szereplő Töltött fogas vincellér módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fogas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.