Haltekerccsel töltött lazac
Elkészítés módja
1. A tengeri halat fölaprítjuk, majd merülőmixerrel vagy gyorsvágó géppel pépesre keverjük. Csipetnyit sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítjük, majd egy megnedvesített alufólia lapra vagy folpackra halmozzuk. Megnedvesített késsel vékony, olyan hosszúságú téglalapra simítjuk el, mint amilyen hosszú a lazacfilé.
2. A parajt alaposan megmossuk, szárukat lecsipkedjük és a leveleket leforrázzuk. Ezután jeges vízbe mártjuk, jól lehűtjük, lecsöpögtetjük, és a halas masszára fektetjük. Erre rakjuk a füstölt lazacot, majd a fólia segítségével szorosan fölcsavarjuk.
3. Enyhén sós, egy kevés citrommal ízesített vízben főzzük 6-8 percig, majd lecsöpögtetjük, végül a mélyhűtőbe dugjuk, hogy egy kicsit megdermedjen.
4. A lazacfilét 4 szeletre vágjuk, majd gerincük felé eső vastagabb részüket középen kiskéssel felszúrjuk. A halrudat 4 részre vágjuk, a felszúrt lazacokba töltjük. Az így előkészített halat enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével meglocsoljuk.
5. A vajat az olajjal együtt egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a töltött lazacot rárakjuk, oldalanként 3-4 percig sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy csak egy kevés zsiradékkal kenjük körbe a halakat, amiket azután grillrácsra fektetve sütünk meg. Vajon párolt zöldségekkel vagy sok-sok salátával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.