Pesto újhagymaszárból
Elkészítés módja
1. Az újhagyma zöld szárát szeleteljük fel, vágjunk hozzá friss lestyánt és petrezselyemzöldet, néhány fokhagymagerezdet.
2. Az erdei mogyoróval, olívaolajjal, kevés sóval, őrölt borssal turmixoljuk össze.
Pesto újhagymaszárból recepthez fűződő történet, jótanács
Annak az apropónak kapcsán készítettem ezen a módon a pestomat, hogy a piacon járva láttam a rengeteg kidobott zöldhagymaszárat, ami méltatlanul került a kukába. Ezzel a módszerrel, kitűnő mártást készítettem, ami sok mindenre használható. Pirítósra kenve, saláta, tükörtojás mellé, tésztára, húsos tölteléknek, de raviolihoz is ajánlom. Semmi köze az eredeti pestohoz, mert az bazsalikomból készül, fenyőmaggal. A pesto zúzottat jelent, és mindenre értelmezhető, ami zöld, és finom.
A recept gazdájaként, el kell mondanom, hogy az íze, kísértetiesen hasonlít a medvehagymakrémemre. Kísérletképpen, egy része az üvegben, a polcon pihen. A tetejére olaj lett csorgatva, az lezárja a fertőzések elől. Bízom benne, hogy akár több hónapig eláll. Tartósítószer nincs benne.
Kedves Zsuzsa 56! Anélkül, hogy valamit megkóstoltál volna, bátorság azt állítani, hogy a medvehagyma krém jobb! Én egyenrangúnak találtam, nem beszélve arról hagy az ára, ötöde volt.
Nagyon jó a recepted! Feltétlenül kipróbálom! Köszönöm.
A medvehagymást inkább találom jónak,mivel a fokhagymát helyettesíti.Persze nem mondom a hagymaszára nem jó,sőt nagyon jó.Cherryka eláll az is a hűtőbe,mivel az olivába van eltéve.6 hónapig biztos.
Igen,ezt értem is,mert a magyarok már kombinálnak,de én a lestyánt valahogy a magyarosított pestóba nem is akarom elképzelni,mert szerintem erős íze van.Én az eredeti pesto híve vagyok,ha nem mindíg fenyőmagos,parmezános,de legalább mandulával,és az is pirítva.
Micsoda nagyszerű ötlet! Eszembe sem jutott volna hagymaszárból pestót készíteni, pedig milyen egyszerű és nagyszerű lehet. Mondjuk nálunk sosem kerül a kukába a szára, mivel felhasználom.
Én még arra lennék kíváncsi, hogy kb. meddig áll el? Hűtőben ajánlott tárolni, ugye?
Nagyon tetszik az ötlet. Gondolom, hasonlít a medvehagymás pesztóhoz, de azzal ellentétben zöldhagyma szárat mindig lehet találni.