Csupaszív raguleves kalap alatt

Elkészítés módja
1. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítom, karikákra vágom.
2. Kevés zsiradékon párolom, megsózom és hozzáadom a csirkeszívet.
3. Addig párolom, míg a szív fehéredni kezd.
4. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá és fedő alatt 10 percig párolom, időnként megkeverve.
5. Ezután annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje. Forrásig fedő alatt főzöm.
6. Belekerül a krumpli, a kakukkfű és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel, újabb 10 percig főzöm.
7. Mikor készre főtt, a tejszínt a főzőléből keveset kivéve temperálom, és kevés liszttel a levest behabarom.
8. Ekkor teszem bele a kaprot és felforralom.
9. A tésztát kiterítem és az edényemnél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágom.
10. A szélét körbekenem tojás sárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítom, majd körbenyomkodom.
11. A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe teszem.
Csupaszív raguleves kalap alatt recepthez fűződő történet, jótanács
Gyerekkoromban sűrűn előfordult, hogy kisebb veszekedés volt a csirke szívén. Ebben az esetben ez ki van zárva. Egy receptversenyre készítettem négy kötelező hozzávalóból. Remélem sikerrel!
Nagyon guszta.
Gratulálok a finom leveshez.
Valóban elég jól sikerült. Az első 4 alapanyag kötelező volt. Ezekhez gondoltam ki a többi hozzávalót.
Nagyon tetszik!!!
Elég különlegesen elkészített étel!