Gombás csirkemáj paszternákpürével, párolt zöldségekkel
Elkészítés módja
1. A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
2. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát és kezdjük el párolni.
3. Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk tovább.
4. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a paradicsom és a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg fűszerekkel és pároljuk kb. 10 percig.
5. Ezután szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, adjuk hozzá az kockákra vágott csirkemájat, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a csirkemáj készre főjjön. Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük a májat, mert akkor száraz és kemény lesz.
6. A paszternákot és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és főzzük puhára.
7. Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, egy kevés főzőlevet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd botmixerrel pépesítsük. A főzőlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen az elkészült püré.
8. Az elkészült pürét egy szitán passzírozzuk át, hogy csomómentes és selymes, krémes legyen, majd tálalásig tartsuk melegen.
9. A sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
10. Ezután adjuk hozzá az apró patisszont, öntsük fel vízzel, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd pár perc alatt főzzük roppanósra a zöldségeket.
11. Ezután szűrőkanállal szedjük ki a vízből és tálalásig tartsuk melegen.
12. Amennyiben úgy döntünk hogy patisszon helyett céklát főzünk, akkor azt mindenképpen külön főzzük meg, mert különben elszínezi a zöldségeket!
Gombás csirkemáj paszternákpürével, párolt zöldségekkel recepthez fűződő történet, jótanács
Tálaláskor a tányér egyik felébe kanalazzuk a paszternákpürét, majd helyezzük rá a párolt zöldségeket. A tányér másik felébe kanalazzuk a gombás csirkemájat és úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.