Kentucky csípős csirke

Elkészítés módja
1. A csirkecombokat lebőrözzük, a húst a forgóknál kettévágjuk, majd a sóval és az Erős Pistával bedörzsöljük.
2. A kukoricapelyhet vagy tortilla csipszet tiszta konyharuhába vagy zacskóba csomagolva húsverő kalapáccsal finomra törjük. Az is jó megoldás, ha csak kézzel morzsoljuk jó apróra.
3. A csirkecombokat a lisztbe, a fölvert tojásba meg a fűszeres kukoricapehelybe forgatjuk. Végül egy nagy serpenyőben, bő, közepesen forró olajban kb. 15 perc alatt megsütjük, ugyanúgy, ahogyan a hagyományos rántott csirkét szokás.
4. Köretként párolt rizst vagy sült krumplit és salátát kínálunk hozzá.
Kentucky csípős csirke recepthez fűződő történet, jótanács
Csirkecomb helyett mindenféle olyanból is készíthetjük, amit hagyományos módon bundázunk, azaz panírozunk, például pulykamellből, sertéskarajból, harcsafiléből, májból és cukkiniszeletekből is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.