Kelkáposztás libarétes, fűszeres paradicsommártással

Elkészítés módja
1. A libahúst a szalonnával együtt ledaráljuk. 1 mokkáskanál sóval ízesítjük, a borssal, a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A főtt tojást kis kockákra, a megtisztított gombát szeletekre vágva hozzáadjuk.
2. A kelleveleket, miután vastag erüket kivágtuk, enyhén sózott, a köménymaggal fűszerezett vízben 2-3 percig forraljuk, majd leszűrjük.
3. Egy megnedvesített konyharuhán a réteslapokat úgy terítjük egymásra, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, egy kevés morzsával behintjük. A felső lapot gazdagabban szórjuk meg zsemlemorzsával, hogy a zöldségek kifolyó levét, illetve a hús kisülő zsírját fölfogja, ne ázzon el ezektől a tészta.
4. A jól lecsöpögtetett kelleveleket ráfektetjük, a húsos masszát egyenletesen rákenjük. Föltekerjük, akár a bejglit, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük. A rétest is lekenjük olajjal, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 percig sütjük.
4. Ezalatt a mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk vagy lereszeljük, és magas falú serpenyőben, az olajban, kis lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk. Ha hagymakrémmel készítjük, elég csak 1 percig pirítani.
Ezután hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük, a vízzel hígítjuk, a cukorral meg a citromlével pikánsra ízesítjük. Megsózzuk, a borssal, az origanoval és a babérlevéllel fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük. 3-4 percig kevergetve forraljuk, majd a tűzről lehúzzuk.5. A rétest 8 szeletre vágjuk, 4 tányéron elosztjuk, és a fűszeres paradicsommártással körbelocsoljuk.
Kelkáposztás libarétes, fűszeres paradicsommártással recepthez fűződő történet, jótanács
Vigyázzunk, hogy ne süssük hirtelen, mert a közepén lévő húsnak is meg kell sülnie!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.