Zöldborsós csirkebecsinált

Zöldborsós csirkebecsinált recept
Hozzávalók
•  1 szép nagy konyhakész csirke
•  2 csomó zsenge leveszöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen)
•  1 zsenge karalábé
•  kis darabka zeller
•  fél fej kelkáposzta
•  1-2 vöröshagyma
• 
•  1 kiskanál egész fekete bors
•  30 dkg frissen fejtett zöldborsó (idényen kívül fagyasztott)
•  1-2 ág friss kakukkfű
•  1 dl tejföl
•  1 dl főzőtejszín
•  1 csapott evőkanál étkezési keményítő vagy
•  1 evőkanál finomliszt
•  2 közepes paradicsom
•  1 csokor petrezselyem
•  1 kiskanál őrölt fehér bors
•  1 kiskanál citromlé
a körethez:
•  35-40 dkg széles metélt

Elkészítés módja

1. A csirkét megmossuk, félbevágjuk és 2 liter vízben föltesszük főni. Kis lángon 15-20 percig puhítjuk. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, egészben hagyva mindet a húshoz adjuk, a fekete borsot beleszórjuk, megsózzuk (kb. 1,5 evőkanálnyi só kell bele). További kb. 40 perc alatt mindent puhára főzünk.

2. Ezután a csirkét a levesből kiemeljük, és ha egy kicsit kihűlt, bőrét lefejtjük, húsát kicsontozzuk, és 1,5-2 centis kockákra vágjuk.

3. A levesből 4 decit kimerünk, a zöldborsót beleszórjuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel és a keményítővel simára keverjük, a borsóról egy kevés forró levet rámerünk, majd az egészet visszaöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha kell, utánasózzuk.

4. Végül a felkockázott csirkehúst is beledobjuk, megforrósítjuk. A tűzről levéve a lehéjazott, kimagozott, kis kockákra vágott paradicsomot és a felaprított petrezselymet is belekeverjük. A borssal és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Köretnek főtt széles metélt illik hozzá.

A leírásban szereplő Zöldborsós csirkebecsinált recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.