Zöldborsós csirkebecsinált

Elkészítés módja
1. A csirkét megmossuk, félbevágjuk és 2 liter vízben föltesszük főni. Kis lángon 15-20 percig puhítjuk. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, egészben hagyva mindet a húshoz adjuk, a fekete borsot beleszórjuk, megsózzuk (kb. 1,5 evőkanálnyi só kell bele). További kb. 40 perc alatt mindent puhára főzünk.
2. Ezután a csirkét a levesből kiemeljük, és ha egy kicsit kihűlt, bőrét lefejtjük, húsát kicsontozzuk, és 1,5-2 centis kockákra vágjuk.
3. A levesből 4 decit kimerünk, a zöldborsót beleszórjuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel és a keményítővel simára keverjük, a borsóról egy kevés forró levet rámerünk, majd az egészet visszaöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Ha kell, utánasózzuk.
4. Végül a felkockázott csirkehúst is beledobjuk, megforrósítjuk. A tűzről levéve a lehéjazott, kimagozott, kis kockákra vágott paradicsomot és a felaprított petrezselymet is belekeverjük. A borssal és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Köretnek főtt széles metélt illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.