Ananászos-csilis csirkecsíkok

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A póréhagymát fölkarikázzuk, majd a fölhevített olajon kissé megfuttatjuk. A húst rádobjuk, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
2. A kechupot 1 deci vízzel elkeverjük, majd a csirkére öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a chiliporral fűszerezzük. Az ananászt lecsöpögtetjük, kis kockákra vágjuk, majd az előzőekhez adjuk, 4-5 percig pároljuk.
3. Közben a csokoládét durvára vágjuk, majd a csirkéhez adjuk, és még egy percig főzzük. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.
Köszönjük a pozitív visszaigazolás.
Ma ez volt az ebéd, ízlett a családnak. Gyors és finom.