Csirkenyárs ázsiai stílusban
Elkészítés módja
1. A cukrot egy pohárba rakjuk, az ecetet ráöntjük, és kiskanállal addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne. Ezután a ketchuppal, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a Piros Arannyal jól összekeverjük, majd beledolgozunk 2 evőkanál olajat is. Egyszerűbb megoldás, ha az összes hozzávalót egy kisebb, jól zárható befőttesüvegbe rakjuk, és erőteljes mozdulatokkal 1 perc alatt összerázzuk.
2. A combfiléket félbe majd ismét félbevágjuk,
egy tálba rakjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarva 1-2 napra hűtőszekrénybe tesszük.3. Sütéskor 8 kis bambusznyársra feltűzzük a húsokat.
Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk, és oldalanként 2-3 megsütjük, de ne feledjük, 4 oldaluk van! Közben a hús visszamaradó páclevével szorgosan kenegetjük.4. Csípős mogyorós jégsalátát kínálunk hozzá. Ehhez a félbevágott, kitorzsázott jégsalátát kisujjnyi szélesen fölszeleteljük. Sóval, porcukorral, ecettel ízesítve egy kevés salátalevet keverünk, az Erős Pistával tüzesítjük, a salátát beleforgatjuk. Díszíthetjük Karikás Pistával is.
Finom lehet a leírtak alapján.Nagyon szeretem
az ázsiai konyhát.Köszönöm a receptet Marcsi