Pirított csirkecsíkok erdőkerülő módra

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában félbevágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és nagy lángon a forró olajon körös-körül megpirítjuk, majd 4-5 perc alatt készre sütjük.
2. Az olajat egy másik edénybe szűrjük. A cukrot világosbarnára karamellizáljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, a cukron megpirítjuk, majd a liszttel megszórva tovább sütjük. Vízzel fölöntjük, és kevergetve addig forraljuk, míg a sárgarépa meg nem puhul. Utána átszűrjük és a Worcester-mártással ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. A hagymát a megtisztított és cikkekre vágott gombával és a kockákra darabolt májjal együtt az olajon megpirítjuk. A ragot megsózzuk, megborsozzuk, a paradicsompürével ízesítjük és a sűrű barnamártással és a borral fölöntjük, fölforraljuk, majd tálaláskor a pirított csirke köré öntjük. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizs illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.