Pirított csirkecsíkok erdőkerülő módra

Pirított csirkecsíkok erdőkerülő módra recept
Hozzávalók
•  2 csirkemellfilé
•  6 dkg liszt
•  6 evőkanál olaj
•  10 dkg gyöngyhagyma
•  15 dkg gomba
•  15 dkg csirkemáj
•  őrölt bors
•  5 dkg paradicsompüré
•  2 dl fehérbor
a gyors barnamártáshoz:
•  4 evőkanál olaj
•  3 evőkanál
•  1 tojássárgája
•  1 sárgarépa
•  2 csapott evőkanál liszt
•  kb. 3 dl liszt
•  2 evőkanál Worcester-mártás
•  őrölt bors
• 
a tálaláshoz:
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában félbevágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és nagy lángon a forró olajon körös-körül megpirítjuk, majd 4-5 perc alatt készre sütjük.

2. Az olajat egy másik edénybe szűrjük. A cukrot világosbarnára karamellizáljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, a cukron megpirítjuk, majd a liszttel megszórva tovább sütjük. Vízzel fölöntjük, és kevergetve addig forraljuk, míg a sárgarépa meg nem puhul. Utána átszűrjük és a Worcester-mártással ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk.

3. A hagymát a megtisztított és cikkekre vágott gombával és a kockákra darabolt májjal együtt az olajon megpirítjuk. A ragot megsózzuk, megborsozzuk, a paradicsompürével ízesítjük és a sűrű barnamártással és a borral fölöntjük, fölforraljuk, majd tálaláskor a pirított csirke köré öntjük. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Pirított csirkecsíkok erdőkerülő módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj, csirkemell recept
Még több csirkemáj, csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.