Aszalt szilvával sült pulykamáj

Elkészítés módja
1. A máj fehér hártyáit levágjuk, leöblítjük, majd alaposan leszárogatjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A sót a borssal és a majoránnával összeforgatjuk, majd a májdarabokat a fűszerkeverékbe hempergetjük. A mandulát az aszalt szilva magjának helyére töltjük.
2. A szalonnaszeleteket vágódeszkára fektetjük, mindegyikre egy-egy májdarabot és egy-egy mandulás szilvát fektetünk, szorosan egymás mellé. A szalonnaszeleteket szorosan az aszalt szilvás máj köré tekerjük, majd a tekercseket tepsire rakjuk.
3. Előmelegített sütőben, 180°C-on 16-18 perc alatt megsütjük. Köretként burgonya pürét kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.