Csirkemell szójacsírával
Elkészítés módja
1. A szójamártást, a kétféle olajat, a mézet és a bort keverőtálban összekeverjük. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, a páclevet ráöntjük, alaposan átforgatjuk benne, majd letakarva hűtőszekrényben, egy éjszakán át érleljük.
2. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, az előbbit apróra vágjuk, az utóbbit lereszeljük. A kétféle hagymát vékony karikákra szeljük, a szójacsírát hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
3. A csirkemelleket a pácléből kiemeljük, lecsöpögtetjük. Serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a csirkemelleket belerakjuk, majd oldalanként kb. 5-6 perc alatt megsütjük, végül szűrőlapáttal tányérra emeljük. Visszamaradó zsírjában a gyömbért és a fokhagymát megfuttatjuk, a szójacsírát hozzáadjuk, szójamártással ízesítjük, levessel fölöntjük, végül a hagymakarikákat is rászórjuk és kb. 3-4 percig pároljuk.
4. Tálaláskor a húst vékony szeletekre vágjuk és a szójás raguval körülöntjük. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.