Spagetti medvehagyma-pesztóval, szezámmagos pulykacsíkokkal

Elkészítés módja
1. A pulykamellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a félig felvert tojásfehérjébe majd a szezámmagba forgatjuk, félrerakjuk.
2. A spagettit az előírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Közben a medvehagyma levelét a szárról lecsipkedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk, azután a megtisztított és fölszeletelt fokhagymagerezdekkel, a mogyoróval és az olívaolajjal turmixoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a parmezánt is hozzáadjuk. Serpenyőbe kanalazzuk, a tejszínt ráöntjük, kevergetve 1-2 percig forraljuk, majd beleforgatjuk a tésztát is.
3. Nagyjából azzal egyidőben, hogy a pesztóra öntöttük a tejszínt, a húsokat is elkezdjük sütni bő, forró olajban. 2-3 perc alatt elkészülnek, szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük.
4. Tálaláskor a pesztós spagettire rakjuk. A tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk.
Spagetti medvehagyma-pesztóval, szezámmagos pulykacsíkokkal recepthez fűződő történet, jótanács
A hagyományos krumplipürét is megbolondíthatjuk: például nagyon finom lesz, ha 2-3 evőkanálnyi medvehagyma pesztóval ízesítjük.
Köszönjük szépen Hölgyeim.
Nagyon jó kis recept!
Ezt is a kedvencekhez mentettem, a recept nagyon tetszik, a héten elkészítem, és a pesztós krumplipüré is nagyon jól hangzik.