Pityókás pulykacomb

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk és sóval bedörzsöljük. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb gerezdekre vágjuk, a fokhagymagerezdeket is megtisztítjuk, összetörjük vagy durvára vágjuk. Egy olyan edényben, amit majd a sütőbe is tehetünk, az olajat megforrósítjuk, és a combok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk rajta. Megborsozzuk, a hagymát és a fokhagymát mellédobjuk, majd a calvadost ráöntjük, lefedjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük.
2. Közben a meghámozott almákat cikkekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk. A sütési idő lejártával az almát, a babérlevelet, és a borókabogyót a húshoz adjuk, majd újra lefedjük, és további 40 percig pároljuk miközben időnként óvatosan megrázogatjuk.
3. Végül a fedőt levesszük és a húst saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.